Hovězí na hrášku

Velmi jednoduše připravené plátky hovězího.


4.715x
75 min

Ingredience

1-2 lžíceolej
1 kscibule
0.5 balíčkumražený hrášek s mrkví
500 ghovězí plecko

podle chuti

sůl
majoránka
mletý pepř
mletá sladká paprika

podle potřeby

hotová jíška

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na tuku ji osmahneme, zasypeme mletou paprikou a vhodíme na plátky nakrájené hovězí, které osolíme, opepříme. Podlijeme trochou vody nebo slabým vývarem a dusíme doměkka.

Když je maso téměř měkké, přidáme mraženou zeleninu, majoránku a podusíme ještě asi 10 minut, až je i zelenina hotová. Nakonec zaprášíme hotovou jíškou a necháme provařit.

Hovězí na hrášku podáváme s vařeným bramborem, hranolky, rýží nebo krajícem chleba.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí na hrášku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká