Hovězí na česneku

Kvalitní maso skvělé chuti zvýrazněné česnekem.


3.092x
60 min
3×

Postup přípravy

Pěkný kousek zadního hovězího opláchneme studenou vodou a nakrájíme na plátky. Pěstí maso promačkáme a po stranách nařízneme, aby se při smažení tolik nezkroutilo. Česnek oloupeme a prolisujeme.

Plátky masa jen zlehka osolíme. Pokud máme hrubozrnou sůl, tak použijeme tu. Maso opepříme a pořádně potřeme prolisovaným česnekem.

Na pánvi rozehřejeme olej a maso osmažíme. Maso bude zpočátku hodně prskat. Maso osmažené z obou stran podlejeme vodou a dodusíme doměkka. Do omáčky přidáme masox. Mouku rozmícháme ve vodě a omáčku touto směsí zahustíme.

Omáčku necháme projít varem a můžeme podávat.

Hotové maso podáváme s rýží, bramborem nebo těstovinami.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí na česneku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.