Hovězí na červené cibuli

Recept na hovězí svíčkovou trochu jinak.


5.04x
30 min

Ingredience

2 lžíceolej
2 lžičkysůl
10 dkgcukr krystal
2 dlčervené víno
2 lžičkymletý pepř
16 dkganglická slanina
4 plátkyhovězí svíčková
4 ksčervená cibule

na ozdobu

4 snítkytymián

Postup přípravy

Cibule oloupeme, podélně nakrájíme na šestiny a zprudka ji opečeme na oleji. Cibuli zasypeme cukrem, zalijeme vínem a necháme prudce vařit, až se dvě třetiny tekutiny odpaří. Pak cibulku odstavíme.

Hovězí plátky omyjeme a osušíme. Lehce je naklepeme, osolíme a opepříme. Vložíme je na rozpálený gril a pečeme z každé strany 3 minuty. Ke konci vložíme k masu na gril plátky slaniny.

Dušené cibulky prohřejeme, trochu osolíme a opepříme a rozdělíme na talíře. Překryjeme je hovězím, přelijeme svařenou omáčkou z vína, doplníme plátky slaniny.

Hovězí na červené cibuli ozdobíme tymiánem a ihned podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí na červené cibuli

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká