Vaření.czReceptyHovězí medailonky na víně

Hovězí medailonky na víně

Recept na jednoduchý, ale výborný oběd.


4.687x
60 min
5×

Ingredience

1-2 špetkysůl
1-2 dlčervené víno
3 plátkyhovězí roštěná
1-2 lžícetmavá jíška

podle potřeby

3-4 lžíceolej
podravka
vývar z kostky

na potření

olej

na ozdobu

sýr

podle chuti

chilli vločky

Postup přípravy

Plátky masa mírně naklepeme, na okrajích nařízneme, okořeníme chilli kořením, potřeme olejem a necháme 1 - 2 hodiny uležet. Poté maso zprudka orestujeme na rozpáleném oleji z obou stran a necháme chvíli dusit ve vlastní šťávě. Až se maso začne zlehka připalovat, přidáme červené víno, trochu vývaru a opět podusíme. Když je maso měkké, dochutíme solí a trochou podravky. Maso přendáme na talíř a šťávu z masa zahustíme trochou tmavé jíšky. Hovězí medailonky na víně vrátíme zpět do pánve a už jen krátce prohřejeme. Hovězí medailonky na víně dáme na talíř, přelijeme šťávou a posypeme strouhaným sýrem. Medailonky podáváme s hranolky, kroketami nebo rýží.
user-icon

autor Fazolka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí medailonky na víně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena