Hovězí medailonky na víně

Recept na jednoduchý, ale výborný oběd.


4.687x
60 min
5×

Postup přípravy

Plátky masa mírně naklepeme, na okrajích nařízneme, okořeníme chilli kořením, potřeme olejem a necháme 1 - 2 hodiny uležet.

Poté maso zprudka orestujeme na rozpáleném oleji z obou stran a necháme chvíli dusit ve vlastní šťávě. Až se maso začne zlehka připalovat, přidáme červené víno, trochu vývaru a opět podusíme. Když je maso měkké, dochutíme solí a trochou podravky.

Maso přendáme na talíř a šťávu z masa zahustíme trochou tmavé jíšky. Hovězí medailonky na víně vrátíme zpět do pánve a už jen krátce prohřejeme.

Hovězí medailonky na víně dáme na talíř, přelijeme šťávou a posypeme strouhaným sýrem. Medailonky podáváme s hranolky, kroketami nebo rýží.
user-icon

autor Fazolka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí medailonky na víně

Zpět na recept