Vaření.czReceptyHovězí maso s křenovým krémem

Hovězí maso s křenovým krémem

Vařené hovězí maso s výbornou a pikantní omáčkou.


3.410x
120 min

Ingredience

1 špetkacukr
2 ksbobkový list
125 clmasový vývar
125 clzakysaná smetana
2 kscibule šalotka
800 gfalešná svíčková
4 ksmrkev
200 gbílá část pórku
1 svazekbylinky (petržel, libeček, celer, tymián)

podle chuti

sůl
strouhanka
bílý pepř
zelená část pórku

omáčka

nastrouhaný křen

Postup přípravy

Maso vložíme do vody, necháme přejít varem a sebereme pěnu. Vložíme svazek bylinek, osolíme a vaříme mírným varem pod poklicí cca 2 hodiny. Mrkev očistíme a nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli na plátky. Pórek očistíme, prořízneme do poloviny a svážeme. Zeleninu pak přidáme k masu asi 25 minut před ukončením varu. K přípravě omáčky použijeme trochu strouhanky, kterou zvlhčíme horkým masovým vývarem. Přidáme smetanu, osolíme, opepříme, osladíme a dochutíme křenem. Uvařené maso nakrájíme na plátky a obložíme zeleninou, kterou posypeme petrželkou. Hovězí maso servírujeme s křenovou omáčkou a vařenými brambory. Máme-li dost času, je lépe maso uvařit den předem a nechat ve vývaru vychladnout. Nakrájíme až těsně před podáním, snadno prohřejeme v troše vývaru.
user-icon

autor alyš

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hovězí maso s křenovým krémem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena