Hovězí maso na víně s jáhlami

Výborný recept na velmi chutný hlavní chod z hovězího masa.


3.73x
150 min

Postup přípravy

Hovězí maso nakrájíme na tenčí plátky, osolíme a lehce opepříme. Poté ho krátce osmahneme z obou stran na 2 lžících másla.

Osmahnuté maso přendáme do hrnce, podlijeme ho červeným vínem a vodou, přidáme tymián, rozmarýn a na kolečka nakrájený česnek. Dusíme 2 - 2,5 hodiny. Podle potřeby znovu podléváme.

Mezitím si připravíme přílohu. Jáhly dvakrát spaříme vroucí vodou, abychom je zbavili případné hořkosti. Poté je vaříme v lehce osolené směsi mléka a vody zhruba 20 minut. Až se tekutina vsákne do jáhel, měly by být hotové. Poté do nich přidáme lžíci másla na zjemnění.

Podušené maso vyjmeme z hrnce a vinnou omáčku zahustíme hladkou moukou. Můžeme dochutit, dosolit, případně i trochu dosladit lžičkou cukru. Potom maso vrátíme, aby se prohřálo.

Hovězí maso na víně s jáhlami podáváme jako chutný hlavní chod.
user-icon

autor Bibík


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí maso na víně s jáhlami

Zpět na recept