Hovězí maso na pivě

Recept na hovězí, které je chutnější než klasický guláš.


4.210x
120 min

Ingredience

3 lžíceolej
250 gcibule
2 ksfeferonky
1 lžícesójová omáčka
500 ghovězí kližka
300 gostrý kečup
1 lžícemletá sladká paprika
1 láhevčerné pivo

podle chuti

2 stroužkyčesnek
mletý černý pepř

Postup přípravy

Hovězí kližku nebo přední očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobno. Česnek můžeme i rozdrtit.

Na pánvi rozehřejeme olej, vsypeme maso a osmahneme jej. Přidáme cibuli, česnek a opět osmahneme. Hovězí zalijeme polovinou piva a polovinou kečupu, přidáme feferonky, mletou papriku, sójovou omáčku a podle chuti maso osolíme a opepříme. Vše dusíme, dokud maso nezměkne. Pak můžeme vyjmout feferonky, přidáme zbytek kečupu a omáčku dolijeme pivem do požadované hustoty. Již jen krátce povaříme.

Hovězí na pivě podáváme s přílohou podle chuti. Dobré jsou brambory i obyčejné pečivo. Na tento recept je nejlepší černý kozel.
user-icon

autor mh


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí maso na pivě

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.