Hovězí líčka na víně

Jednoduchá a chutná úprava líček. Výborný recept.


4.330x
90 min
3×

Ingredience

1 stroužekčesnek
2 kscibule
0.5 lčervené víno
1 lhovězí vývar
500 ghovězí líčka
100 ganglické slanina

podle potřeby

olej
mouka

podle chuti

sůl
tymián
rozmarýn
mletý černý pepř

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Hovězí líčka nakrájíme na větší kusy, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Pak opečeme líčka na oleji dozlatova. Maso vyndáme a na výpeku osmažíme nakrájenou cibuli a anglickou slaninu do hněda. Opět vložíme maso a zalijeme vývarem a vínem. Přidáme podle chuti bylinky, prolisovaný stroužek česneku a dusíme pod pokličkou asi 1 hodinu. Když je maso měkké, opět ho vyjmeme a šťávu propasírujeme přes sítko. Znovu pak nalijeme šťávu na líčka. Hovězí líčka na víně podáváme s bramborovou kaší a nebo se šťouchanými brambory.
user-icon

autor Moravanda


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí líčka na víně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena