Hovězí líčka řádně očistíme, osolíme, opepříme a naklepeme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Na oleji zprudka opečeme líčka z obou stran do zlatohnědé barvy a přendáme je do pekáče. Na výpeku orestujeme cibuli dozlatova, přidáme rajčatový protlak, mletou papriku, česnek a vše necháme zpěnit. Pak směs podlijeme vývarem (200 ml) a krátce povaříme.
Opečená líčka přelijeme cibulovou směsí, obložíme rajčaty a pečeme zakryté při 160 °C alespoň 3 hodiny. Během pečení maso podléváme vývarem a výpekem. Měkká líčka vyjmeme z pekáče a uchováme na teple. Výpek se zeleninou propasírujeme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Hovězí líčka rozdělíme na porce, přelijeme rajčatovou šťávou a podáváme s bramborem.