Hovězí kostky na víně

Francouzský recept z jednoho hrnce.


0.00x
160 min

Ingredience

100 gmáslo
1 hrsthouby
1 svazečekzelená petrželka
100 grajský protlak
1 svazečekřapíkatý celer
800 ghovězí zadní maso
1 hrstsušené bylinky
1 kostkagranulovaný hovězí bujón

zálivka

3 lístkybobkový list
0.7 lčervené víno
4 plátkypomerančová kůra
3 ksstřední cibule
1 hrstcelý černý pepř
2 ksvětší mrkev

na obalení

200 gpolohrubá mouka

podle potřeby

olivový olej na pečení

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky (asi 2x2 cm.). Z cibule, mrkve, pomerančové kůry, bobkového listu, kuliček pepře a červeného vína připravíme marinádu. Smícháme s masem a necháme do druhého dne uležet. Z marinády vyjmeme maso a všechny ingredience si připravíme zvlášť - budou se hodit. Do misky vsypeme mouku, lehce osolíme a důkladně obalíme kostky masa. Na pánvi kostky masa prudce osmahneme na másle a olivovém oleji. Na pánvi krátce orestujeme česnek a přidáme cibuli z marinády. Přendáme do většího hrnce. Základ zalijeme marinádou z červeného vína a přidáme rajčatový protlak. Přidáme kostky masa, mrkev a pomerančovou kůru z marinády, houby (můžou být i žampiony). Přidáme sušené bylinky, zelené bylinky (petržel, řapíkatý celer) granulovaný hovězí vývar. Hovězí kostky na víně přikryjeme poklicí a 3 hodiny vaříme, dokud není maso měkké. Hovězí kostky na víně podáváme s oblíbenou přílohou.
user-icon

autor mrmkab

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hovězí kostky na víně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Francouzská
Kuchařky
Hovězí maso

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena