Hovězí kostky na víně

Francouzský recept z jednoho hrnce.


0.00x
160 min

Ingredience

100 gmáslo
1 hrsthouby
1 svazečekzelená petrželka
100 grajský protlak
1 svazečekřapíkatý celer
800 ghovězí zadní maso
1 hrstsušené bylinky
1 kostkagranulovaný hovězí bujón

zálivka

3 lístkybobkový list
0.7 lčervené víno
4 plátkypomerančová kůra
3 ksstřední cibule
1 hrstcelý černý pepř
2 ksvětší mrkev

na obalení

200 gpolohrubá mouka

podle potřeby

olivový olej na pečení

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky (asi 2x2 cm.). Z cibule, mrkve, pomerančové kůry, bobkového listu, kuliček pepře a červeného vína připravíme marinádu. Smícháme s masem a necháme do druhého dne uležet.

Z marinády vyjmeme maso a všechny ingredience si připravíme zvlášť - budou se hodit. Do misky vsypeme mouku, lehce osolíme a důkladně obalíme kostky masa. Na pánvi kostky masa prudce osmahneme na másle a olivovém oleji.
Na pánvi krátce orestujeme česnek a přidáme cibuli z marinády. Přendáme do většího hrnce.

Základ zalijeme marinádou z červeného vína a přidáme rajčatový protlak.
Přidáme kostky masa, mrkev a pomerančovou kůru z marinády, houby (můžou být i žampiony). Přidáme sušené bylinky, zelené bylinky (petržel, řapíkatý celer) granulovaný hovězí vývar. Hovězí kostky na víně přikryjeme poklicí a 3 hodiny vaříme, dokud není maso měkké. 

Hovězí kostky na víně podáváme s oblíbenou přílohou.
user-icon

autor mrmkab


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí kostky na víně

Zpět na recept