Vaření.czReceptyHovězí kližka na zelenině

Hovězí kližka na zelenině

Hovězí kližka se zeleninovou omáčkou z řapíkatého celeru a fenyklu dušená na víně. Vhodnou přílohou jsou bramborové noky nebo rýže.


4.523x
150 min

Ingredience

4 stroužkyčesnek
1 ksfenykl
2 ksbobkový list
250 mlbílé víno
1 ksvelká cibule
50-100 mlzakysaná smetana
750 ghovězí kližka
1 ksvelká mrkev
1 ksřapíkatý celer

podle potřeby

olej
vývar

podle chuti

sůl
sušený tymián
mletý černý pepř

Postup přípravy

Hovězí kližku v celku stočíme do válce a nakrájíme na špalky asi 4 cm silné. Každý kousek masa pevně ovážeme potravinářskou nití, osolíme a opepříme. Řapíkatý celer, fenykl, cibuli a mrkev očistíme a usekáme nahrubo. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky. Na rozpáleném oleji opečeme špalíčky masa ze všech stran dorůžova. Pak je vyjmeme a na výpeku zvolna restujeme usekanou zeleninu asi 5 minut. Po této době vše podlijeme vínem a zvolna dusíme tak dlouho, dokud se tekutina zcela neodpaří. Pak vrátíme do hrnce opečené maso, vše zalijeme vývarem, přidáme bobkový list a tymián. Velmi pomalu dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme a zbavíme nití. Zeleninu rozmixujeme do hladké kaše, podle potřeby naředíme vývarem, dochutíme solí a pepřem. Rozmixovanou zeleninu zjemníme rozšlehanou zakysanou smetanou. Hovězí kližku rozdělíme na porce, přelijeme zeleninovou omáčkou a podáváme s bramborovými noky.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hovězí kližka na zelenině

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena