Hovězí kližka na víně

Výborný recept na dlouho dušené hovězí maso s vínem a zeleninou.


4.656x
160 min
7×

Postup přípravy

Nejprve nakrájíme slaninu nadrobno. Cibuli oloupeme a nakrájíme také nadrobno. Středně velkou mrkev očistíme a nakrájíme na půlkolečka. Hovězí maso nakrájíme na větší kostky. Česnek oloupeme a prolisujeme.

Nadrobno nakrájenou slaninu chvíli škvaříme na pánvi a pak přidáme cibuli. Smažíme tak 20 minut, poté přidáme na půlkolečka nakrájenou mrkev. V hrnci rozehřejeme olej, vložíme na něj nakrájené maso, promícháváme a opékáme, aby se maso zatáhlo.

Poté lehce posypeme moukou, osolíme, opepříme, promícháme a přidáme slaninu, cibuli a mrkev. Lehce podlijeme vodou nebo vývarem a vínem. Přidáme protlak, prolisovaný česnek, tymián, bobkový list a sušenou petržel. Maso dusíme několik hodin a v případě potřeby přilijeme vodu nebo víno.

Hovězí kližku na víně můžeme podávat s rýží, šťouchanými brambory nebo pečivem.
user-icon

autor Becky


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí kližka na víně

Zpět na recept