Hovězí kližka na víně

Výborný recept na dlouho dušené hovězí maso s vínem a zeleninou.


4.656x
160 min
7×

Ingredience

1 stroužekčesnek
250 gcibule
1 ksmrkev
500 ghovězí kližka
1 lžícerajský protlak
200 mlfrankovka

podle chuti

slanina
sůl
vývar
tymián
bobkový list
sušená petrželka
mletý černý pepř

podle potřeby

mouka

Postup přípravy

Nejprve nakrájíme slaninu nadrobno. Cibuli oloupeme a nakrájíme také nadrobno. Středně velkou mrkev očistíme a nakrájíme na půlkolečka. Hovězí maso nakrájíme na větší kostky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Nadrobno nakrájenou slaninu chvíli škvaříme na pánvi a pak přidáme cibuli. Smažíme tak 20 minut, poté přidáme na půlkolečka nakrájenou mrkev. V hrnci rozehřejeme olej, vložíme na něj nakrájené maso, promícháváme a opékáme, aby se maso zatáhlo. Poté lehce posypeme moukou, osolíme, opepříme, promícháme a přidáme slaninu, cibuli a mrkev. Lehce podlijeme vodou nebo vývarem a vínem. Přidáme protlak, prolisovaný česnek, tymián, bobkový list a sušenou petržel. Maso dusíme několik hodin a v případě potřeby přilijeme vodu nebo víno. Hovězí kližku na víně můžeme podávat s rýží, šťouchanými brambory nebo pečivem.
user-icon

autor Becky

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hovězí kližka na víně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena