Hovězí kližka na pravých hřibech dubových

Měla jsem krásnou hovězí kližku z mladého býčka. Z něj jsem uvařila jednoduché, voňavé a velmi chutné jídlo s pravými hříbky dubovými.


2.719x

Postup přípravy

Hovězí kližku omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostky cca 4 x 4 cm. Pravé hřiby dubové namočíme na 30 minut do teplé vody. Cibuli očistíme a pokrájíme na jemno. Očištěný česnek pokrájíme na plátky.

Na rozehřátém domácím sádle orestujeme cibuli téměř do hněda, přihodíme česnek a necháme pěkně rozvonět, přisypeme obě mleté papriky a necháme za stálého míchání úplně rozpustit. Přilijeme malé množství horké vody a necháme vydusit na tuk.

Do tohoto základu vhodíme kostky kližky a opečeme z každé strany, podlijeme horkou vodou, přivedeme do varu a osolíme. Stáhneme plamen a pod pokličkou dusíme doměkka a podle potřeby podléváme vždy malým množstvím horké vody.

Když je maso poloměkké, asi v polovině vaření přidáme hřiby i s vodou z namočení a dusíme spolu, dokud není maso z kližky měkké, což trvá v průměru asi 120 minut v závislosti od věku zvířete, u mne bylo maso měkké dříve, již za 90 minut.

Hovězí kližku na pravých hřibech dubových servírujeme horkou s kynutým knedlíkem. Jde o jednoduché, pikantní, šťavnaté a voňavé jídlo, které se připraví z mála surovin a perfektně chutná.
user-icon

autor Libchen


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí kližka na pravých hřibech dubových

Zpět na recept