Vaření.czReceptyHovězí kližka na pravých hřibech dubových

Hovězí kližka na pravých hřibech dubových

Měla jsem krásnou hovězí kližku z mladého býčka. Z něj jsem uvařila jednoduché, voňavé a velmi chutné jídlo s pravými hříbky dubovými.


2.719x

Ingredience

3 stroužkyčesnek
2 kscibule
600 ghovězí kližka
2 lžičkymletá sladká paprika
2 lžícevepřové sádlo
1 lžičkamletá pálivá paprika
1 hrstpravé hřiby dubové

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Hovězí kližku omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostky cca 4 x 4 cm. Pravé hřiby dubové namočíme na 30 minut do teplé vody. Cibuli očistíme a pokrájíme na jemno. Očištěný česnek pokrájíme na plátky. Na rozehřátém domácím sádle orestujeme cibuli téměř do hněda, přihodíme česnek a necháme pěkně rozvonět, přisypeme obě mleté papriky a necháme za stálého míchání úplně rozpustit. Přilijeme malé množství horké vody a necháme vydusit na tuk. Do tohoto základu vhodíme kostky kližky a opečeme z každé strany, podlijeme horkou vodou, přivedeme do varu a osolíme. Stáhneme plamen a pod pokličkou dusíme doměkka a podle potřeby podléváme vždy malým množstvím horké vody. Když je maso poloměkké, asi v polovině vaření přidáme hřiby i s vodou z namočení a dusíme spolu, dokud není maso z kližky měkké, což trvá v průměru asi 120 minut v závislosti od věku zvířete, u mne bylo maso měkké dříve, již za 90 minut. Hovězí kližku na pravých hřibech dubových servírujeme horkou s kynutým knedlíkem. Jde o jednoduché, pikantní, šťavnaté a voňavé jídlo, které se připraví z mála surovin a perfektně chutná.
user-icon

autor Libchen

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hovězí kližka na pravých hřibech dubových

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena