Hovězí kližka na česneku a majoránce

Myslím, že kdo vyzkouší tenhle recept, bude se k němu rád vracet.


4.033x
60 min

Ingredience

1 paličkačesnek
1 lžícemáslo
1 lžícemajoránka
1 kscibule
1 kostkamasox
600 ghovězí kližka

podle potřeby

olej
tmavá jíška

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Hovězí kližku odblaníme a nakrájíme na menší plátky napříč vlákna. Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek na plátky.

Cibuli dáme na trochu oleje zesklovatět. Přidáme maso, orestujeme a potom přidáme nakrájený česnek. Do opečeného masa rozdrobíme masox, opepříme a osolíme, přisypeme třetinu majoránky a podlijeme trochou vody. Dusíme doměkka v troubě pod pokličkou při občasném podlévání při 180 °C.

Těsně před koncem dochutíme zbytkem majoránky (rozemneme v dlaních), solí a pepřem podle chuti a pro zjemnění plátkem másla. Když je potřeba, můžeme trošku zahustit tmavou jíškou. Necháme 5 minut přikryté provonět.

Hovězí kližku na česneku a majoránce podáváme s bramborovou kaší či bramborovým knedlíkem.
user-icon

autor Moravanda


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí kližka na česneku a majoránce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena