Hovězí kari

Recept na hovězí maso ochucené zázvorem, kari, čerstvým koriandrem a citronovou šťávou.


3.97x
75 min
1×

Ingredience

4 stroužkyčesnek
2 kscibule
2 ksrajče
3 kschilli paprička
1 lžičkakurkuma
1 lžíceolivový olej
1 lžícečerstvý zázvor
1 kghovězí kližka
1 hrnekčerstvý koriandr
0.5 hrnkusri lanka kari

podle chuti

citronová šťáva

Postup přípravy

Z hovězího masa odstraníme tuk a pokrájíme na kousky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Rajčata oloupeme a nakrájíme na kousky. Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli, zázvor a chilli papričky, až cibule zesklovatí. Přidáme česnek, kari koření, kurkumu a koriandr, nebo mátu. Za stálého míchání ještě chvíli osmahneme. Přidáme citronovou šťávu, rajčata a kokosové mléko. Mícháme, dokud se nevytvoří hustá pasta. Vložíme hovězí maso a všechny kousky obalíme pastou. Stáhneme teplotu a pod pokličkou mírně vaříme 1,5 - 2 hodiny. Pokud je omáčka řídká, poklici sundáme a vaříme, až omáčka zhoustne. Hovězí kari podáváme jako hlavní chod s rýží.
user-icon

autor Jarka68

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hovězí kari

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Indická

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena