Hovězí karbonaden

Neobvyklý recept z hovězího na černém pivu a se spoustou koření.


3.510x
90 min

Ingredience

1 špetkasůl
50 gmáslo
1 lžíceocet
6 kscibule
1 větvičkatymián
0.5 svazečkupetržel
1 lístkybobkový list
1 špetkapepř
2 lžíceplnotučná hořčice
2 lžícehladká mouka
2 lžícehnědý cukr
1 kgzadní hovězí
1 lčerné pivo
2 ksstarší chléb

Postup přípravy

Oloupeme a na kolečka nakrájíme cibuli. Maso opláchneme pod studenou vodou a osušíme. Rozehřejeme máslo, položíme na něj plátky masa a z obou stran osmahneme. Maso vyjmeme z pánve a do tuku dáme osmahnout cibuli dozlatova. Potom cibuli zasypeme moukou a zhruba 1 minutu ji smažíme a obracíme.

Přidáme černé pivo, mícháme, až se pivo začne vařit. Potom do piva s cibulí vrátíme zpátky maso. Přidáme tymián, bobkový list, petržel a také cukr, ocet, pepř a sůl. Přiklopíme pokličkou a necháme dusit. Zhruba po dvou hodinách petržel vyjmeme. Kousky staršího chleba namažeme hořčicí a vložíme je do omáčky. Hovězí karbonaden dusíme zhruba další hodinu.

Před servírováním vyjmeme bobkový list. Oblíbenou přílohou k takto připravenému hovězímu jsou hranolky, hodí se ale i vařený brambor. Tento recept je určen pro 4 až 6 osob.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí karbonaden

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Belgická