Cibule oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli prohněteme s mletým hovězím masem, hořčicí, tvarohem a strouhankou. Dochutíme solí, pepřem, nasekanou petrželkou, rozemnutou majoránkou a vypracujeme hutnou směs, ze které tvoříme menší ploché karbanátky.
Zeleninu dobře očistíme. Mrkev nakrájíme na tenká kolečka, jarní cibulku také na kolečka, stejně tak oloupané brambory.
Hovězí karbanátky smažíme na menším množství rozpáleného oleje asi 10 minut, občas obrátíme. Na výpek přidáme zeleninu, podlijeme trochou vody a dusíme do změknutí asi 15 minut. Ke konci přípravy zeleninu osolíme a opepříme podle chuti.
Hovězí karbanátky podáváme se zeleninou a vyšlehaným tvarohem dochuceným bylinkami jako hlavní chod. Zdobíme čerstvou petrželkou.