Hovězí játra na smetaně s okurkou

Vyzkoušejte moc dobrý recept na hovězí játra ve smetanové omáčce.


2.77x
75 min

Ingredience

1 ksbobkový list
2 ksnové koření
2 lžíceslunečnicový olej
2 lžičkypolohrubá mouka
2 kskyselá okurka
1 kostkahovězí bujon
300 ghovězí játra
200 gšlehačka 30%

podle potřeby

voda

Postup přípravy

Játra očistíme a nakrájíme na kousky. Sterilované okurky scedíme, necháme okapat a nakrájíme na kostičky.

Na rozehřátém oleji krátce orestujeme nakrájená játra. Přiklopíme poklicí a nejprve dusíme ve vlastní šťávě. Po vydušení přidáme bobkový list, nové koření a dusíme za občasného podlévání vodou doměkka. Poté přidáme okurky a podle potřeby zahustíme moukou rozmíchanou v troše studené vody.

Hustou omáčku provaříme, přidáme bujon a po jeho rozpuštění přidáme smetanu. Smetanovou omáčku necháme přejít varem a odstavíme.

Hovězí játra na smetaně s okurkou podáváme s knedlíkem.
user-icon

autor 1-2-3


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí játra na smetaně s okurkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena