Hovězí guláš na kari

Hovězí na kari připravujeme z kližky a ochucujeme kari kořením a sójovou omáčkou. Podáváme s těstovinami, jako přílohu však můžeme zvolit i jasmínovou rýži.


4.564x
90 min
14×

Ingredience

5 stroužkůčesnek
40 dkgcibule
1 lžícekari koření
1 kghovězí kližka
1 lžícemletá sladká paprika

podle potřeby

olej
vývar

zálivka

150 mlbílé víno
3 lžícesójová omáčka
1 lžíceškrobová moučka
1 lžičkaworcestrová omáčka

Postup přípravy

Hovězí kližku zbavíme všech tuhých blan a šlach. Omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek sloupneme a prolisujeme. Připravíme si zálivku: Smícháme sójovou omáčku s worchestrem, vínem a škrobovou moučkou. Na oleji necháme zpěnit cibulku. Vmícháme nakrájené maso a orestujeme. Jakmile se maso zatáhne, přidáme sladkou papriku, kari koření, česnek a sůl. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Potom maso přelijeme zálivkou, krátce povaříme a můžeme servírovat. Hovězí guláš na kari podáváme s těstovinami a zdobíme zeleninou a bylinkami.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí guláš na kari

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena