Vaření.czReceptyHovězí guláš na houbách

Hovězí guláš na houbách

Velmi chutný hovězí guláš s chutí hub! Vydatný oběd s knedlíkem jako přílohou.


4.4105x
120 min
19×

Ingredience

4 stroužkyčesnek
2 lžičkysůl
250 mlmléko
4-6 kscibule
4 ksbobkový list
4 lžícegulášové koření
2 hrstěsušené houby
4 lžícemáslo nebo olej
1 kgpřední hovězí
1 kostkabujón na guláš

podle potřeby

voda

Postup přípravy

Hovězí maso dobře očistíme, opláchneme a nakrájíme na větší kousky. V širším hrnci na másle nebo oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájené maso a necháme opékat. Průběžně promícháme. Po krátkém orestování přikryjeme poklicí a necháme vydusit šťávu. Během pečení maso podléváme a necháme vždy znovu vydusit. Asi po hodině této tepelné úpravy přidáme kostku bujónu do guláše, bobkový list, česnek, gulášové koření a přisypeme sušené houby. Opět podle potřeby přidáváme vodu a nyní i mléko, které chuť guláše zjemní. Průběžně zamícháme, aby se guláš nepřipaloval a osolíme. Pokračujeme do změknutí masa. Guláš podáváme s houskovým knedlíkem, ale vhodné jsou i těstoviny nebo rýže.

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat?

user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí guláš na houbách

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena