Hovězí guláš na houbách

Velmi chutný hovězí guláš s chutí hub! Vydatný oběd s knedlíkem jako přílohou.


4.4105x
120 min
19×

Postup přípravy

Hovězí maso dobře očistíme, opláchneme a nakrájíme na větší kousky.

V širším hrnci na másle nebo oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájené maso a necháme opékat. Průběžně promícháme.

Po krátkém orestování přikryjeme poklicí a necháme vydusit šťávu.

Během pečení maso podléváme a necháme vždy znovu vydusit.

Asi po hodině této tepelné úpravy přidáme kostku bujónu do guláše, bobkový list, česnek, gulášové koření a přisypeme sušené houby. Opět podle potřeby přidáváme vodu a nyní i mléko, které chuť guláše zjemní. Průběžně zamícháme, aby se guláš nepřipaloval a osolíme. Pokračujeme do změknutí masa.

Guláš podáváme s houskovým knedlíkem, ale vhodné jsou i těstoviny nebo rýže.

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat?

user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí guláš na houbách

Zpět na recept