Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a z obou stran osolíme a opepříme, z jedné strany potřeme hořčicí. Plátky obalíme v hladké mouce.
Hovězí plátky opražíme z obou stran na pánvi. Cibuli nakrájíme na kostečky a opražíme v tlakovém hrnci na sádle. Přidáme opražené plátky masa, zalijeme vodou a vaříme asi 1 hodinu, než je maso pěkně měkké. Šťávu dochutíme podle potřeby podravkou, masoxem a případně zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody. Obvykle ale nezahušťuji, stačí mouka, která je na plátcích. Šťávu je možné dochutit i jemně strouhanými kyselými okurkami - šťávu pak znovu převaříme, aby okurky změkly.
Hovězí dušené na hořčici podáváme s vařenou rýží.
(já jsem nezahušťovala, stačila mouka, která byla na plátkách). Podáváme s vařenou rýží.