Hovězí cikánka

Náš oblíbený rodinný recept na hovězí roštěnou. Možná je známá pod jiným jménem, ale u nás je to prostě cikánka.


4.515x
160 min

Ingredience

několik lístkybobkový list
několik kuličkanové koření
1-2 lžíceplnotučná hořčice
1 ksvětší cibule
několik kuličkačerný pepř
1 kghovězí roštěná

podle potřeby

olej
voda na podlití

Postup přípravy

Jednu větší, nebo dvě menší cibule nakrájíme na drobno, a zpěníme na oleji. Podle druhu masa krájíme na plátky nebo na kostky, maso nemusí být nutně jen roštěná, i když je samozřejmě lepší. Maso necháme zatáhnout a až pustí šťávu, přidáme podle chuti jednu až dvě lžíce plnotučné hořčice, osolíme, opepříme, podle toho jak jsme zvyklí, a okořeníme celým novým kořením, černým pepřem a bobkovým listem. Po chvíli podlijeme vodou podle potřeby a chuti (záleží kolik omáčky chceme) a dusíme do měkka. Hovězí cikánku podáváme s bramborovým knedlíkem.
user-icon

autor Tééra

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hovězí cikánka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena