Hovězí chambéry

Jeden z receptů francouzské kuchyně, při kterém se tradičně používá vynikající francouzské víno.


3.0184x
160 min

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme. Česnek oloupeme a utřeme. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme.

Maso opečeme na oleji s nasekanou cibulí a okořeníme.

Dno většího pekáče pokryjeme slaninou, na kterou rozložíme podušené maso s cibulí, utřeným česnekem, tymiánem, rozdrceným bobkovým listem, pomerančovou kůrou a nakonec přidáme pokrájená rajčata.

Vše zalijeme vínem a přikryté zvolna pečeme v troubě asi 3 hodiny.

Hovězí chambéry podáváme sypané petrželkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí chambéry

Zpět na recept