Hovězí chambéry

Jeden z receptů francouzské kuchyně, při kterém se tradičně používá vynikající francouzské víno.


3.0184x
160 min

Ingredience

200 gslanina
3 stroužkyčesnek
2 lžíceolej
tymián
800 grajče
bobkový list
sekaná petrželka
pomerančová kůra
3 kscibule (větší)
1 kghovězí maso zadní
300 mlbílé nebo červené víno

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme. Česnek oloupeme a utřeme. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme.

Maso opečeme na oleji s nasekanou cibulí a okořeníme.

Dno většího pekáče pokryjeme slaninou, na kterou rozložíme podušené maso s cibulí, utřeným česnekem, tymiánem, rozdrceným bobkovým listem, pomerančovou kůrou a nakonec přidáme pokrájená rajčata.

Vše zalijeme vínem a přikryté zvolna pečeme v troubě asi 3 hodiny.

Hovězí chambéry podáváme sypané petrželkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí chambéry

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena