Hovězí Bourguion

Recept s náročnější přípravou, který ale stojí za to.


4.863x
0
4×

Ingredience

1 lžícecukr
2 stroužkyčesnek
2 kscibule
2 lžícerajčatový protlak
30 mlbrandy
200 gžampiony
0.75 lčervené víno
2 lžícehladká mouka
1 kghovězí maso
300 mlhovězí vývar
100 guzená slanina

podle chuti

sůl
tymián
pepř

podle potřeby

bobkový list

Postup přípravy

Na oleji osmahneme slaninu nakrájenou na kostičky dokřupava. Pak ji vyjmeme a dáme do mísy. Do igelitového sáčku dáme mouku, sůl, pepř a po částech umyté osušené maso nakrájené na kostky. Sáčkem třepeme, dokud maso nebude v mouce obalené. Na oleji osmahneme narychlo maso dorůžova. Vyjmeme a dáme do mísy ke slanině. Cibuli, česnek a mrkev očistíme, nakrájíme a osmahneme dozlatova. Vyjmeme a dáme k masu a slanině. Na olej, kde jsme smažili zeleninu, vlijeme brandy, krátce prohřejeme a podlijeme vývarem. Přidáme protlak, cukr, bobkový list, tymián a vaříme asi 10 minut. Směs a maso se zeleninou dáme do hrnce, podlijeme červeným vínem a přivedeme k varu. Houby očistíme a přidáme do směsi. Jakmile se odpaří alkohol, zakryjeme a dusíme podle potřeby 1 - 2 hodiny. Nakonec směs ochutíme solí, pepřem a můžeme podávat. Hovězí Bourguion podáváme s bramborovou kaší nebo rýží.
user-icon

autor null

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hovězí Bourguion

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena