Hovězí Bourguion

Recept s náročnější přípravou, který ale stojí za to.


4.863x
0
4×

Postup přípravy

Na oleji osmahneme slaninu nakrájenou na kostičky dokřupava. Pak ji vyjmeme a dáme do mísy.

Do igelitového sáčku dáme mouku, sůl, pepř a po částech umyté osušené maso nakrájené na kostky. Sáčkem třepeme, dokud maso nebude v mouce obalené. Na oleji osmahneme narychlo maso dorůžova. Vyjmeme a dáme do mísy ke slanině.

Cibuli, česnek a mrkev očistíme, nakrájíme a osmahneme dozlatova. Vyjmeme a dáme k masu a slanině. Na olej, kde jsme smažili zeleninu, vlijeme brandy, krátce prohřejeme a podlijeme vývarem. Přidáme protlak, cukr, bobkový list, tymián a vaříme asi 10 minut.

Směs a maso se zeleninou dáme do hrnce, podlijeme červeným vínem a přivedeme k varu. Houby očistíme a přidáme do směsi. Jakmile se odpaří alkohol, zakryjeme a dusíme podle potřeby 1 - 2 hodiny. Nakonec směs ochutíme solí, pepřem a můžeme podávat.

Hovězí Bourguion podáváme s bramborovou kaší nebo rýží.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí Bourguion

Zpět na recept