Hovězí alla Stroganoff

Recept na ruské jídlo z hovězího masa.


4.816x
60 min
1×

Ingredience

30 gmáslo
300 gcibule
300 gžampiony
80 clkysaná smetana
600 ghovězí plátek

podle chuti

sůl
petrželka
mletý pepř
hladká mouka

podle potřeby

olivový olej

Postup přípravy

Umyté a očištěné maso nakrájíme na slabé proužky, posypeme je hladkou moukou.

Nakrájenou cibuli orestujeme s troškou másla, smažíme ji alespoň 10 minut, podlijeme vodou, aby nebyla příliš suchá. Umyté a nakrájene houby přidáme k cibuli.

Na jinou pánev dáme zbytek másla s troškou olivového oleje a zprudka zapečeme maso. Restujeme několik minut, poté přidáme cibuli s houbami a smetanu. Vaříme do té doby, než se smetana vtáhne. Osolíme, opepříme a posypeme petrželkou. Můžeme přidat také dvě lžičky hořčice.

Hovězí stroganoff podáváme teplé s rýží nebo bramborem.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí alla Stroganoff

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ruská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.