Vaření.czReceptyHouskový nákyp se zeleninou

Houskový nákyp se zeleninou

Nadýchaný nákyp z housek, zeleniny a salámu - jednoduchý a dobrý tip na oběd nebo večeři.


3.48x
60 min

Ingredience

3 stroužkyčesnek
5 ksvejce
1 kscibule
1 kspórek
2 ksmrkev
50 ganglická slanina
200 gmražená kukuřice
850 mlpolotučné mléko
3 kssyrové brambory
4 ksstarší rohlík
300 gjemný salám

podle potřeby

olej
strouhanka na vysypání
sádlo na vymazání

podle chuti

sůl
majoránka
pepř

Postup přípravy

Starší rohlíky nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a utřeme se solí. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na proužky, pórek na špalíčky, salám a mrkev na kostičky. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, chvíli necháme a pak z nich slijeme škrob. Oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh. Mléko přivedeme k varu, vsypeme do něj nakrájené rohlíky a uvaříme hustou kaši. Odstavíme a vychladíme. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou slaninu, salám a restujeme. Potom přidáme pórek, mrkev a kukuřici a dusíme do poloměkka. Do vychlazené houskové kaše přidáme žloutky a řádně ušleháme. Přidáme nastrouhané brambory, dušenou směs zeleniny a salámu, utřený česnek, ochutíme majoránkou, solí a pepřem. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Houskovou směs se zeleninou vlijeme do vymazané a strouhankou vysypané formy nebo plechu a pečeme dozlatova. Houskový nákyp podáváme se zeleninovým salátem a podle chuti pokapaný kečupem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Houskový nákyp se zeleninou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena