Houskový knedlík z domácí pekárny

Recept na houskový knedlík, na který připravíme těsto pohodlně v domácí pekárně.


3.921x
120 min

Postup přípravy

Do domácí pekárny dáme vlažné mléko, vejce, olej. Po tekutých ingrediencích teprve můžeme přidat sypké. Přidáme mouku, do jednoho rohu pečící nádoby cukr a do druhého sůl. Doprostřed mouky uděláme důlek a do něj dáme kvasnice, které zahrneme a přidáme na kostičky nakrájený rohlík.

Domácí pekárnu zapneme program přípravy těsta.

Z těsta, které nám domácí pekárna vypracuje, vytvarujeme dva knedlíky, které vaříme v osolené vodě z každé strany asi 7-8 minut. Během vaření je lepší zkoušet špejlí, jestli je knedlík hotový.

Po uvaření knedlík vyndáme, propícháme a potřeme sádlem nebo olejem.
user-icon

autor Zdenka :-)


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houskový knedlík z domácí pekárny

Zpět na recept