Zavařené houby, které i v zimě použijeme jako čerstvé.
Hodnocení
4.1
/ 5 (10x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Podle potřeby
Sůl
Máslo
Houby
Pepř
Mletý kmín
Postup přípravy
Houby očistíme a nakrájíme na slabší plátky. Připravíme si koření.
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme houby, které osolíme, opepříme a přidáme i mletý kmín. Vše podusíme pod pokličkou doměkka. Když máme houby staré a suché, můžeme je podlít trochou vody.
Hotové houby dáme do skleniček a zavařujeme asi
30 minut.
Zavařené houby ve vlastní šťávě necháme vychladnout a umístíme do temné a chladné místnosti. Houby ve vlastní šťávě podáváme kdykoliv je chuť.
Andulko,moc děkuji za informaci. Měla jsem dojem, že to způsobil ten tuk v jakékoliv formě, ale "králka" napsala, že její mamince se to daří,tak jsem si nebyla jistá. Mám na ten recept stejný náhled jako Vy.
Andulka
zmrazování ........
Chcete li na zimu mít čerstvé houbové řízky, čtěte prosím jak to dělám já: Bedly, růžovky obalím ve vejcích do kterých jsem zašlehala hladkou mouku a sůl / řidší kašička / po té ve strouhance. Ukládám to na podnos, kde jednotlivé vrstvy odděluji folií aby se neslepily. Zmrazené se můžou skladovat v mrazničce jednak sklepané do velkého sáčku a postupně odebírat , anebo je ponechat na podnose ale navlíkneme přes tác pytlík a otvor zajistíme gumičkou. POZOR řízky nerozmrazovat ale po vyjmutí z mrazáku hned smažíme v rozpáleném tuku po obou stranách. Chutnají jako čerstvě nasbírané.
Andulka
Re: Re:
houby se pokazily proto, že jste je upravila na tuku. Houby ve vlastní štávě by neměly být upravované na jakémkoli tuku ba ani solit by se neměli. Pouze vydusit vodu z hub, naplnit sklenice a sterilovat 30 minut na 100 stupnu celsia a druhý den sterilaci opakujeme / 30 min.- 100 stupnu/ poté sklenice vytáhneme z hrnce a hned je otáčíme dnem vzhůru na 15 min. a poté je otočíme dnem dospodu / dolů/ mně takto houby vydržely až do příští sezony. ÚPRAVA: Na kostičky nakrájenou slaninu zesklovatíme,přidáme na drobno nakrájenou cibulku,kmín a místo soli rozdrobím masox / podle množství hub / dosolit se může kdykoli/
agaja
Re:
já to zavařuji už 10 let a měla jsem zkaženy 2 skleničky a to proto ,že jsem dala houby až k víčku.Houby musí být asi 1 cm od vrchu aby se nedotýkaly víčka.Moje mamka je takto zavařuje již 20 let.Tak je mi líto ,že se vám to nevede.