Recept z čerstvě nasbíraných hub, které obalujeme v těstíčku z vína.
Hodnocení
2.9
/ 5 (507x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
4 porce
houby čerstvé
těstíčko
1 špetka
sůl
2 ks
vejce
3 lžíce
bílé víno
3 lžíce
polohrubá mouka
1 lžička
čerstvá petrželka
podle potřeby
olej na smažení
Postup přípravy
Kloboučky čerstvých hub dobře očistíme.
Připravíme si těstíčko, které vymícháme z polohrubé mouky, vajec, soli a vína. Můžeme přidat i čerstvě nasekanou petrželku.
Kloboučky hub obalíme v těstíčku a ihned je klademe do rozpáleného oleje a smažíme dozlatova.
Houby ve vinném těstíčku podáváme s vařenými brambory.
Foto: Shutterstock.com