Houby v octu 2

Jak jednoduše naložit houby, aby i v zimě byly stále po ruce.


3.443x
90 min

Postup přípravy

Uvaříme si nálev z Deka podle návodu na obalu, do nálevu přidáme ocet a podle chuti přisladíme moučkovým cukrem. Nálev přivedeme k varu a necháme vychladnout.

Zdravé hříbky či václavky očistíme a podle potřeby pokrájíme na menší kousky a přibližně 15 minut je povaříme v osolené vodě. Pak je slijeme, propláchneme a necháme okapat.

Mezitím si nakrájíme oloupanou cibuli na kolečka a pokud chceme mít houby pikantní můžeme přidat i feferony podle chuti. Houby skládáme do čistých umytých šroubovacích sklenic společně s cibulí či feferony. Houby přelijeme nálevem, uzavřeme a sterilujeme asi 30 minut při 90 °C.

Houby v octu skladujeme na tmavém místě.
user-icon

autor janacka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houby v octu 2

Zpět na recept