Houbový závin s kyselým zelím a uzeným

Vynikající recept na slaný závin z listového těsta.


4.812x
60 min

Postup přípravy

Nejprve si připravíme náplň. Čerstvé houby, nejlépe směs různých druhů, nakrájíme na smaženici, vložíme je do pánve, podlijeme mírně vodou, přidáme bylinky (např. bazalku), prolisovaný česnek a dusíme doměkka. Směs odložíme na chladnější místo, aby vychladla.

Mezitím si nakrájíme na drobnější kostky uzené maso, zelí necháme okapat a v případě potřeby pokrájíme na menší kusy.

Rozválíme si rozmrazené listové těsto na silnější placku, aby se při balení netrhalo. Potřeme ho směsí hub, poklademe kostkami uzeného masa a kyselým zelím. Vše zabalíme jako tradiční závin, potřeme ho rozkvedlaným vajíčkem, trochu posolíme a posypeme drceným nebo mletým kmínem.

Houbový závin s kyselým zelím a uzeným se peče při 180 °C asi 35 - 40 minut. Po upečení můžeme servírovat, houbový závin s kyselým zelím a uzeným je výborný ale i studený.

Pokud není zrovna houbařská sezóna můžeme použít zmrazené houby z vlastních zásob.
user-icon

autor Zdeny


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houbový závin s kyselým zelím a uzeným

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká