Vaření.czReceptyHoubový závin s kyselým zelím a uzeným

Houbový závin s kyselým zelím a uzeným

Vynikající recept na slaný závin z listového těsta.


4.812x
60 min

Ingredience

náplň

3 stroužkyčesnek
bylinky
30 dkguzené maso
voda na podlití
35 dkgčerstvé houby
1 balíčekkysané zelí

na potření

1 ksvejce

na ozdobu

kmín

těsto

1 balíčeklistové těsto

Postup přípravy

Nejprve si připravíme náplň. Čerstvé houby, nejlépe směs různých druhů, nakrájíme na smaženici, vložíme je do pánve, podlijeme mírně vodou, přidáme bylinky (např. bazalku), prolisovaný česnek a dusíme doměkka. Směs odložíme na chladnější místo, aby vychladla. Mezitím si nakrájíme na drobnější kostky uzené maso, zelí necháme okapat a v případě potřeby pokrájíme na menší kusy. Rozválíme si rozmrazené listové těsto na silnější placku, aby se při balení netrhalo. Potřeme ho směsí hub, poklademe kostkami uzeného masa a kyselým zelím. Vše zabalíme jako tradiční závin, potřeme ho rozkvedlaným vajíčkem, trochu posolíme a posypeme drceným nebo mletým kmínem. Houbový závin s kyselým zelím a uzeným se peče při 180 °C asi 35 - 40 minut. Po upečení můžeme servírovat, houbový závin s kyselým zelím a uzeným je výborný ale i studený. Pokud není zrovna houbařská sezóna můžeme použít zmrazené houby z vlastních zásob.
user-icon

autor Zdeny


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houbový závin s kyselým zelím a uzeným

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena