Houbový salát s rajčaty

Tip na výborný italský salát, který má charakteristickou vůni i chuť po olivovém oleji. Podáváme s bílým pečivem a vínem.


3.01368x
20 min

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme zálivku. Smícháme olivový olej, nadrobno nasekanou petrželku, prolisovaný nebo na jemno nakrájený stroužek česneku, sůl, pepř, ocet a citronovou šťávu (podle chuti). Zálivku důkladně promícháme.

Žampiony otřeme hadříkem a nakrájíme na plátky. Cherry rajčátka nakrájíme na čtvrtky. Žampiony a rajčata vsypeme do mísy, promícháme, zalijeme zálivkou a necháme v chladu odležet asi 30 minut.

Takto připravený houbový salát s rajčaty zdobíme lístky rukoly či jiného salátu a podáváme s bílým pečivem. Skvěle se doplňuje také s bílým vínem.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houbový salát s rajčaty

Zpět na recept