Houbový mls

Recept na houbový pokrm. Využijte letošní úrody a připravte si tuto chuťovku.


4.414x
90 min

Postup přípravy

Připravíme si veškeré ingredience a zeleninu opracujeme. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Bílou papriku zbavíme jadérek a nitek, nakrájíme ji na proužky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na půlměsíčky. Měkký salám podle vlastního výběru, může být kabanos, vuřt, gothaj, nakrájíme na kostky. Stroužky česneku asi ze dvou palic oloupeme a nadrobno nasekáme. Houby propláchneme ve vodě, nakrájíme na plátky.

Na dno vymazaného pekáče (olejem či jiným tukem) nasypeme cibuli.
Na cibulovou vrstvu rozložíme 2 hrsti ve vodě opraných hub, osolíme a okmínujeme. Houby pokryjeme polovinou nakrájených paprik, salámu a rajčat, posypeme pepřem (nebo drobně nakrájenou feferonkou) a trochu posolíme. Vrstvu zasypeme česnekem z jedné palice.

Na první vrstvu poklademe opět 2 hrsti hub, posolíme, nekmínujeme!
Dále nasypeme na houby zbytek paprik, salámu a rajčat a trochu osolíme.
Vrstvu ukončíme nasypáním zbytku pokrájeného česneku.

Nakonec nasypeme zbývající 2 hrsti hub a posolíme.

Takto připravený houbový pokrm dusíme v troubě při 250 °C 90 minut.

Jako přilohu je možné použít chléb, rýži nebo brambory. Houbový mls je možné použít i jako směs do rizota.
user-icon

autor komik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houbový mls

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká