Houbové lívance

Slané lívanečky z pivního těsta musíte ochutnat! Je to dobrota, která potěší, navíc je recept jednoduchý.


2.9750x
35 min

Ingredience

2 lžíceolej
1 lvývar
1 ksvejce
1 dlpivo
2 špetkyprášek do pečiva
100 ghladká mouka
100 gsušené houby

podle chuti

sůl
sádlo
bobkový list
celý pepř

Postup přípravy

Sušené houby uvaříme ve vývaru s bobkovým listem a celým pepřem doměkka. Houby scedíme, necháme okapat a nakrájíme nadrobno. Z piva, oleje, vejce, mouky, soli a kypřícího prášku připravíme řídké těsto na lívance. Přidáme do něj houby a promícháme. Do těsta lze přidat i nasekané čerstvé bylinky. Na rozpáleném tuku, nejlépe sádle, smažíme z těstíčka houbové lívance. Pro vegetariánskou variantu smažíme na oleji. Houbové lívance podáváme třeba se zeleninovým salátem, případně s podušenými houbami se smetanou apod. Mohou být chuťovkou i hlavním chodem. Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Houbové lívance

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena