Houbové lívance

Slané lívanečky z pivního těsta musíte ochutnat! Je to dobrota, která potěší, navíc je recept jednoduchý.


2.9750x
35 min

Postup přípravy

Sušené houby uvaříme ve vývaru s bobkovým listem a celým pepřem doměkka. Houby scedíme, necháme okapat a nakrájíme nadrobno.

Z piva, oleje, vejce, mouky, soli a kypřícího prášku připravíme řídké těsto na lívance. Přidáme do něj houby a promícháme. Do těsta lze přidat i nasekané čerstvé bylinky.

Na rozpáleném tuku, nejlépe sádle, smažíme z těstíčka houbové lívance. Pro vegetariánskou variantu smažíme na oleji.

Houbové lívance podáváme třeba se zeleninovým salátem, případně s podušenými houbami se smetanou apod. Mohou být chuťovkou i hlavním chodem.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houbové lívance

Zpět na recept