Vaření.czReceptyHoubové lasagne s kuřecím masem

Houbové lasagne s kuřecím masem

Jednoduché lasagne s houbami a kuřecím masem a dalších běžně dostupných ingrediencí.


4.58x
60 min
1×

Ingredience

máslo
75 gnastrouhaný parmazán
14 kspředvařené lasagne
850 mlbešamelová omáčka

omáčka

2 stroužkyčesnek
sůl
1 kscibule
2 lžícerajčatový protlak
pepř
2 lžíceolivový olej
300 gkuřecí maso
1 lžícečerstvá bazalka
120 gparmská šunka
280 gkonzervovaná rajčata
80 gkuřecí játra
200 glesní houby
150 mlsicilské víno Marsala

Postup přípravy

Nejprve připravíme omáčku: Ve velkém kastrolu opečeme na olivovém oleji za stálého mícháni česnek, cibuli a houby asi 6 minut. Přidáme mleté kuřecí maso, kuřecí játra a parmskou šunku (prosciutto) a opékáme 12 minut. Maso a járra musejí být opečené dohněda. Vmícháme víno marsala, rajčata, bazalku a rajčatový protlak a 4 minuty vše podusíme. Omáčku osolíme, opepříme, kastrol zakryjeme pokličkou a pokrm 30 minut zvolna dusíme. Zamícháme a ještě dalších 15 minut podusíme. Zapékací misku vymažeme máslem a na dno rozložíme lasagnové plátky. Na ně naneseme vrstvu omáčky s houbami a masem, potom vrstvu bešamelové omáčky, další vrstvu lasagnových plátků a toto pořadí dvakrát zopakujeme. Končíme vrstvou bešamelové omáčky. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a pokrm pečeme 35 minut v troubě předehřáté na 190 °C (u plynové trouby stupeň 3-4) dozlatova. Hotové lasagne ihned podáváme v nahřátých miskách nebo talířích. Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny Nakladatelství SLOVART
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Houbové lasagne s kuřecím masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena