Vyzkoušejte recept na hustou a sytou polévku z hub, kořenové zeleniny a brambor.
3-4 ks | brambory |
0.5 lžičky | majoránka |
0.5 lžičky | kmín |
0.3 ks | celer |
1 ks | mrkev |
1 ks | petržel |
0.5 lžičky | oregano |
1.5 l | masový vývar |
5 kuliček | celý pepř |
3 lístky | kopřiva |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
libeček | |
sušená petrželka | |
sušený celer | |
podle potřeby | |
houby | |
hotová jíška |
Kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, z celeru stačí malý kousek) očistíme a nakrájíme na drobné kostky. Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Pokud použijeme houby čerstvé, očistíme je a nakrájíme na plátky. Můžeme použít i sterilované houby v soli nebo v tuku. Nakrájenou zeleninu vsypeme do hrnce, zalijeme masovým nebo zeleninovým vývarem, přidáme koření a připravené houby. Množství vývaru přizpůsobíme tomu, jak chceme mít polévku hustou. Houbovou polévku s bramborem vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Polévku zahustíme hotovou jíškou, přidáme zelené bylinky podle chuti a krátce zavaříme, podle chuti ještě houbovou polévku okořeníme a osolíme. Houbovou polévku s bramborem podáváme horkou. Můžeme přikusovat čerstvý chléb, ale zasytí i bez přílohy.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena