Houbová polévka s bramborem

Vyzkoušejte recept na hustou a sytou polévku z hub, kořenové zeleniny a brambor.


3.973x
60 min
3×

Postup přípravy

Kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, z celeru stačí malý kousek) očistíme a nakrájíme na drobné kostky. Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Pokud použijeme houby čerstvé, očistíme je a nakrájíme na plátky. Můžeme použít i sterilované houby v soli nebo v tuku.

Nakrájenou zeleninu vsypeme do hrnce, zalijeme masovým nebo zeleninovým vývarem, přidáme koření a připravené houby. Množství vývaru přizpůsobíme tomu, jak chceme mít polévku hustou. Houbovou polévku s bramborem vaříme, dokud nejsou brambory měkké.

Polévku zahustíme hotovou jíškou, přidáme zelené bylinky podle chuti a krátce zavaříme, podle chuti ještě houbovou polévku okořeníme a osolíme.

Houbovou polévku s bramborem podáváme horkou. Můžeme přikusovat čerstvý chléb, ale zasytí i bez přílohy.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houbová polévka s bramborem

Zpět na recept