Houbová paštika v těstíčku

Vyzkoušejte recept na zajímavě chutnající houbové pohoštění pro návštěvy.


3.73x
45 min

Postup přípravy

V kastrolku orestujeme na polovině másla čočku a poté zalijeme vodou tak, aby čočka byla ponořená, vaříme ji 30 - 40 minut, dokud se nerozvaří. Těsně před koncem vaření čočku osolíme. Případnou přebytečnou tekutinu slijeme a čočku necháme vychladnout.

Zeleninu i houby nakrájíme nadrobno. V pánvi na zbylém másle orestujeme cibuli s kořenovou zeleninou, pak přidáme houby s česnekem a vše ještě společně opečeme. Směs podle chuti osolíme a opepříme, přiklopíme a za občasného míchání podusíme asi 15 minut. Směs potom necháme vychladnout.

Toustový chleba rozmočíme v jednom rozšlehaném vejci a smícháme se smetanou, čočkou i houbovou směsí. Podle potřeby zahustíme hmotu strouhankou.

Formu na paštiku vymažeme olejem a vyložíme pečícím papírem. Listové těsto vyválíme na tenký plát, odkrojíme z něho obdélník na zakrytí paštiky ve formě a zbylým těstem vyložíme dno i strany formy. Naplníme připravenou houbovou směsí na paštiku a přiklopíme odkrojeným obdélníkem, který na povrchu potřeme zbylým vejcem.

Houbovou paštiku pečeme v rozehřáté troubě při 200 °C, dokud těsto nezezlátne. Potom zakryjeme pečícím papírem, snížíme teplotu na 175 °C a paštiku dopékáme asi 15 minut. Upečenou paštiku necháme vychladnout.

Houbovou paštika v těstíčku nakrájíme a podáváme s chlebem nebo pečivem podle chuti.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houbová paštika v těstíčku

Zpět na recept