Lahodná a jemná omáčka s vůní čerstvých hub. Letos tento recept z nasbíraných hříbků ještě určitě stihnete.
omáčka | |
---|---|
2 lžíce | máslo |
1 ks | cibule |
250 g | čerstvé houby |
1 lžička | sůl |
1 špetka | pepř |
1 lžička | mletý kmín |
1 kelímek | smetana na vaření 31% |
směs | |
2 lžíce | hladká mouka |
1 lžíce | máslo |
V širším kastrolu rozpustíme dvě lžíce másla, přidáme cibuli pokrájenou najemno a necháme ji zesklovatět. Dobře očištěné, omyté, osušené a na plátky nakrájené čerstvé houby, nejlépe hříbky, například v kombinaci se žampiony, přidáme k cibuli a zprudka osmahneme. Vše promícháme, osolíme a přidáme mletý kmín. Po deseti minutách přidáme smetanu, směs opět přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni. Nakonec zahustíme tmavou jíškou z másla a hladké mouky.
Houbovou omáčku dochutíme pepřem, v případě potřeby dosolíme. Omáčka se hodí k vepřovému i hovězímu masu, ale můžeme ji podávat i samotnou. Servírujeme s houskovým knedlíkem.
Houby a kuřecí maso: Kombinace, která skvěle funguje!
Houby a kuřecí maso jsou vhodnou a velmi chutnou kombinací pro přípravu nejen všedního menu. Recept vás naučíme krok za krokem.
Veganská svíčková omáčka s brusinkami a uzeným tofu krok za krokem
Veganská verze oblíbené svíčkové omáčky není vůbec složitá. Můžete se o tom sami přesvědčit v našem receptu krok za krokem.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena