Moje houbová omáčka

Recept na výbornou houbovou omáčku, kterou zvládne každý začátečník.


4.04x
60 min

Postup přípravy

Na rozehřátém másle s trochou oleje osmažíme nakrájenou cibulku dozlatova. Přidáme houby, které osolíme a zasypeme kmínem (přiměřeně), promícháme a zasypeme mletou sladkou paprikou (zase přiměřeně). Vše promícháme a hned zalijeme trochou vody tak, aby byly houby ponořené. Vaříme cca 15 - 20 minut, dokud nejsou houby měkké.

Houby zalijeme mlékem, použijeme tolik mléka, kolik chceme omáčky. Přidáme také smetanu, doporučuji 2 kelímky, pokud používáme polotučné mléko. Necháme přivést k varu a mezitím si připravíme mléko s hladkou moukou, pořádně rozmícháme a pomalu zahušťujeme. Houbovou omáčku dochucujeme solí a můžeme přidat kostku masového bujonu, ale nemusí být. 

Houbovou omáčku podáváme s knedlíkem.
user-icon

autor Nikolína


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Moje houbová omáčka

Zpět na recept