Moje houbová omáčka

Recept na výbornou houbovou omáčku, kterou zvládne každý začátečník.


4.25x
60 min

Postup přípravy

Na rozehřátém másle s trochou oleje osmažíme nakrájenou cibulku dozlatova. Přidáme houby, které osolíme a zasypeme kmínem (přiměřeně), promícháme a zasypeme mletou sladkou paprikou (zase přiměřeně). Vše promícháme a hned zalijeme trochou vody tak, aby byly houby ponořené. Vaříme cca 15 - 20 minut, dokud nejsou houby měkké. Houby zalijeme mlékem, použijeme tolik mléka, kolik chceme omáčky. Přidáme také smetanu, doporučuji 2 kelímky, pokud používáme polotučné mléko. Necháme přivést k varu a mezitím si připravíme mléko s hladkou moukou, pořádně rozmícháme a pomalu zahušťujeme. Houbovou omáčku dochucujeme solí a můžeme přidat kostku masového bujonu, ale nemusí být. Houbovou omáčku podáváme s knedlíkem.
user-icon

autor Nikolína

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Moje houbová omáčka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena