Houbová omáčka s krutony

Rychlá omáčka, kde jsou základem žampiony a smetana.


4.511x
30 min
2×

Postup přípravy

Žampiony očistíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Máslo rozehřejeme na hlubší pánvi a žampiony osmahneme. Zakapeme citronovou šťávou a podusíme doměkka. Osolíme, opepříme, okmínujeme a zasypeme hladkou moukou. Za stálého míchání přiléváme kelímek smetany. Povaříme na mírném ohni do zhoustnutí. Nakonec přidáme sušenou bazalku. Mezitím si toastový chléb nakrájíme na kostičky a na troše olivového oleje je osmahneme. Ochutíme solí a sušeným česnekem. Krutony rozdělíme na talíře, zalijeme houbovou omáčkou a podáváme. Ozdobíme lístkem čerstvé bazalky. Houbovou omáčku můžeme podávat také s knedlíkem nebo těstovinami.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houbová omáčka s krutony

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena