Houbanec z Jilemnicka

Historický osvědčený recept po babičce.


3.145x
45 min

Postup přípravy

Housky nakrájíme na kostičky.

Houby uvaříme v menším množství vody a nasekané či umleté je přidáme včetně vody k houskám.

Na kousku másla necháme zesklovatět větší, jemně pokrájenou cibuli a přisypeme jí do směsi. Přidáme vejce, krupici, dle chuti rozetřený česnek, sůl, pepř a tolik mléka, aby vznikla hustá kašovitá hmota. Tu nalijeme na větší dobře vymazaný pekáč a upečeme dozlatova.

Pro obměnu můžeme přidat i kousek nakrájeného či umletého uzeného masa či vařeného bůčku.
user-icon

autor admin_hela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houbanec z Jilemnicka

Zpět na recept