300 ml | rum | |
400 ml | voda | |
2 ks | pomeranč | |
2 ks | citron | |
300 ml | brandy | |
400 g | cukr krupice | |
2 balíčky | vanilkový cukr | |
podle chuti | ||
---|---|---|
hřebíček | ||
skořice celá | ||
podle potřeby | ||
čaj |
Do vody svařené s cukrem přidáme tence skrojenou omytou kůru z pomerančů a jednoho citronu (nejlépe bio), celou skořici, hřebíček a vanilkový cukr. Zakryjeme a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme oblíbený čaj. Do vychladlé směsi vmícháme šťávu vymačkanou z citronů a pomerančů, rum, brandy, vše dobře promícháme a prohřejeme, ale nevaříme! Základ punče naléváme do hrnečků a podle chuti doléváme horkým čajem. Zdobíme kořením, plátkem ovoce apod. Horký čajový punč ihned podáváme, skvěle zahřeje v chladných dnech.
Foto: Shutterstock.com
Podzimní čaje pro zahřátí a silnější imunitu: Sáhněte po zázvoru, černé jeřabině i borůvkách
Konec babího léta na sebe nenechá dlouho čekat. Čekají nás dny chladnější a naše tělo uvítá, když si pravidelně dopřejeme hřejivý čaj. Co takhle místo pytlíku z krabičky sáhnout po čerstvých či sušených bylinkách, zázvoru a ovoci? Jde to i zdravěji a my jsme si pro vás připravili tipy na čaje z domácích surovin ve vybraných receptech.
Autor:100
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena