Horký čajový punč

Recept na výborný punč, do kterého přidáváme ovocné šťávy, rum a brandy.


2.91111x
45 min

Postup přípravy

Do vody svařené s cukrem přidáme tence skrojenou omytou kůru z pomerančů a jednoho citronu (nejlépe bio), celou skořici, hřebíček a vanilkový cukr. Zakryjeme a necháme vychladnout.

Mezitím si připravíme oblíbený čaj.

Do vychladlé směsi vmícháme šťávu vymačkanou z citronů a pomerančů, rum, brandy, vše dobře promícháme a prohřejeme, ale nevaříme!

Základ punče naléváme do hrnečků a podle chuti doléváme horkým čajem. Zdobíme kořením, plátkem ovoce apod.

Horký čajový punč ihned podáváme, skvěle zahřeje v chladných dnech.

Foto: Shutterstock.com

Další skvělé recepty na punče, nejen ty vánoční najdete zde

user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Horký čajový punč

Zpět na recept