Recept na výborný punč, do kterého přidáváme ovocné šťávy, rum a brandy.
300 ml | rum |
400 ml | voda |
2 ks | pomeranč |
2 ks | citron |
300 ml | brandy |
400 g | cukr krupice |
2 balíčky | vanilkový cukr |
podle chuti | |
---|---|
hřebíček | |
skořice celá | |
podle potřeby | |
čaj |
Do vody svařené s cukrem přidáme tence skrojenou omytou kůru z pomerančů a jednoho citronu (nejlépe bio), celou skořici, hřebíček a vanilkový cukr. Zakryjeme a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme oblíbený čaj. Do vychladlé směsi vmícháme šťávu vymačkanou z citronů a pomerančů, rum, brandy, vše dobře promícháme a prohřejeme, ale nevaříme! Základ punče naléváme do hrnečků a podle chuti doléváme horkým čajem. Zdobíme kořením, plátkem ovoce apod. Horký čajový punč ihned podáváme, skvěle zahřeje v chladných dnech.
Foto: Shutterstock.com
Podzimní čaje pro zahřátí a silnější imunitu: Sáhněte po zázvoru, černé jeřabině i borůvkách
Konec babího léta na sebe nenechá dlouho čekat. Čekají nás dny chladnější a naše tělo uvítá, když si pravidelně dopřejeme hřejivý čaj. Co takhle místo pytlíku z krabičky sáhnout po čerstvých či sušených bylinkách, zázvoru a ovoci? Jde to i zdravěji a my jsme si pro vás připravili tipy na čaje z domácích surovin ve vybraných receptech.
autor 100
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena