Hořká čokoládová pěna

Recept na nadýchanou pěnu z čokolády.


4.36x
0

Postup přípravy

Čokoládu nalámeme na menší kousky do misky. Přidáme k ní máslo a společně ve vodní lázní ohřejeme. Mícháme, až se obě suroviny spojí. Pokud chceme v pěně kousky čokolády, odstavíme čokoládovou hmotu z tepla dříve. Misku s čokoládou dáme stranou.

Během toho si rozklepneme vejce oddělíme žloutky do bílků.

Do čokoládového základu vmícháme žloutky, cukr a nakonec smetanu. Důkladně vše rozšleháme.

Bílky lehce osolíme a ušleháme z nich opravdu tuhý sníh. Musí být tak tuhý, že při obrácení dnem vzhůru zůstane v míse. Pak sníh lehkým překládáním zapracujeme do čokolády.

Vzniklou čokoládovou pěnu rozdělíme do misek a dáme do chladničky. Pěna potřebuje asi 4 - 5 hodin.

Hořkou čokoládovou pěnu ozdobíme snítkou máty, kopečkem šlehačky a ihned podáváme.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hořká čokoládová pěna

Zpět na recept