Hořká čokoládová pěna

Recept na nadýchanou pěnu z čokolády.


4.36x
0

Ingredience

krém

6 ksvejce
300 ghořká čokoláda
70 gmletý třtinový cukr
30 gsolené máslo

na ozdobu

4 snítkymáta

Postup přípravy

Čokoládu nalámeme na menší kousky do misky. Přidáme k ní máslo a společně ve vodní lázní ohřejeme. Mícháme, až se obě suroviny spojí. Pokud chceme v pěně kousky čokolády, odstavíme čokoládovou hmotu z tepla dříve. Misku s čokoládou dáme stranou. Během toho si rozklepneme vejce oddělíme žloutky do bílků. Do čokoládového základu vmícháme žloutky, cukr a nakonec smetanu. Důkladně vše rozšleháme. Bílky lehce osolíme a ušleháme z nich opravdu tuhý sníh. Musí být tak tuhý, že při obrácení dnem vzhůru zůstane v míse. Pak sníh lehkým překládáním zapracujeme do čokolády. Vzniklou čokoládovou pěnu rozdělíme do misek a dáme do chladničky. Pěna potřebuje asi 4 - 5 hodin. Hořkou čokoládovou pěnu ozdobíme snítkou máty, kopečkem šlehačky a ihned podáváme.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hořká čokoládová pěna

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena