Vaření.czReceptyHořčičný chléb z domácí pekárny

Hořčičný chléb z domácí pekárny

Jednoduchý chléb posypaný hořčičným semínkem.


3.914x
45 min

Ingredience

těsto

0.5 lžičkysůl
1 lžičkadroždí
0.5 lžičkykurkuma
3 hrnkyhladká mouka
1 hrnekvlažná voda
2 lžícerozpuštěné máslo
2 lžícehrubozrnná hořčice
3 lžičkymleté hořčičné semínko

na potření

1 ksrozšlehané vejce
1 lžícečerné hořčičné semínko

Postup přípravy

Suroviny na těsto vložíme do pečící nádoby domácí pekárny v obvyklém pořadí. Nejprve vodu a máslo, poté koření, nakonec mouku a droždí. Přístroj nastavíme na program těsto. Po ukončení programu těsto vyklopíme na pomoučenou plochu, prohněteme a zakulatíme. Vložíme je na vymazaný plech, překryjeme olejem potřenou potravinovou fólií a necháme kynout na teplém místě. Troubu předehřejeme na 200 °C. Když těsto téměř zdvojnásobí svůj objem, odstraníme fólii, potřeme vejcem a posypeme semínky. Kuchyňskými nůžkami střihneme do povrchu těsta. Pečeme asi 25 minut dozlatova. Hotový bochník necháme před podáváním 15 minut chladnout na drátěné mřížce.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hořčičný chléb z domácí pekárny

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena