Hop do trouby

Velmi rychlý a chutný koláč s kakaem a pořádnou dávkou rumu.


3.657x
30 min
1×

Ingredience

4 ksvejce
250 gmáslo
0.5 sklenicerum
2 lžícekakao
0.5 sklenicevoda
1 balíčekprášek do pečiva
2 sklenicecukr krupice
1 balíčekvanilkový cukr
0.5 sklenicehladká mouka
1.5 sklenicepolohrubá mouka

na ozdobu

ořechy

podle potřeby

máslo na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy

Máslo rozpustíme a smícháme ho s vodou, rumem, cukrem, kakaem a vanilkovým cukrem. Ze směsi odlijeme jednu sklenici.

Do zbytku přidáme polohrubou mouku, hladkou mouku, rozklepnutá vejce a prášek do pečiva. Vše smícháme a pečeme na vymazaném a vysypaném plechu zhruba 20 minut při teplotě 200°C (v horkovzdušné troubě 170°C ).

Horký moučník polijeme připravenou polevou a posypeme strouhanými ořechy.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hop do trouby

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.