Do hlubšího pekáče nebo zapékací mísy dáme mleté maso a osolíme. Použijeme raději vepřové nebo míchané, hovězí maso je víc suché. Přidáme uvařenou rýži, rajské protlaky, kečup a bílé kysané zelí, ale může být i červené.
Vše zamícháme dohromady, rozprostřeme a dáme zapéct do trouby na 200st asi tak 20-30min.
Jako přílohu podáváme chléb, ale použít můžeme i brambory.
Dobrou chuť!
Holoubky, holubky, golubce či jinak nazvané skvělé zámotky ze zelných listů máme moc rádi, je to pro mě sváteční jídlo, dělávali jsme je na vánoce. Ale tohle jídlo se mi líbí, ať se jmenuje, jak se jmenuje. Určitě ho vyzkouším, kysané zelí milujeme a v této kombinaci jsem to ještě nejedla.Díky za recept.
vaclavandel
holubky - holubci
My je děláme trochu jinak.Suroviny jsou stejně upravené.V konečné fázi balíme těsto
do zelného listu,který nejprve spaříme horkou vodou.Pak je stejně zapékamé.
malié vylepšení
Pekáč bych vymazal olejem a pak vysipal strouhankou.Vznikla by krásná krusta