Holandský řízek od Jíři

Recept na chutné řízky z mletého masa a sýra.


4.823x
45 min
5×

Ingredience

0.5 kgtvrdý sýr
0.5 kgvepřové mleté maso

podle chuti

česnek
sůl
mletý černý pepř

na obalení

vejce
strouhanka
mouka

podle potřeby

mléko
olej na smažení

Postup přípravy

Maso umeleme a tvrdý sýr nastrouháme. Bůček je nejlepší, ale můžeme použít také krček.

Mleté maso smícháme s nastrouhaným sýrem, solí, pepřem a trochou mléka. Já přidávám i česnek, ale nemusí být. Masovou směs necháme odležet nejlépe přes noc, případně nejméně 2 hodiny.

Ze směsi uděláme malé kuličky a obalíme je v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Kuličky rozmáčkneme na placku a pečeme pomalu na oleji nebo sádle.

Holandské řízky od Jíři podáme s vařenými, pečenými či rozmačkanými brambory, nebo i chlebem. Pokrm můžeme podávat s kompotem, kyselou okurku či okurkovým salátem.
user-icon

autor vlčice


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Holandský řízek od Jíři

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.