Vaření.czReceptyHolandská hrachová polévka

Holandská hrachová polévka

Velice hustá a chutná polévka. Tradiční holandský recept na hrachovou polévku.


3.89x
160 min
1×

Ingredience

250 gslanina
200 gbrambory
200 gcibule
400 gceler
3 lvoda
400 gpórek
400 gmrkev
3 ksbobkový list
250 guzený bůček
600 gzelený sušený hrášek
250 gsalám (klobása)

podle chuti

sůl
libeček
drcený tymián
mletý hřebíček
mletý černý pepř
celerová nať

příloha

žitný chléb

Postup přípravy

Sušený hrách namočíme na jednu noc do vody. Hrách potom scedíme, dolijeme 3l vody a přidáme slaninu, uzený bůček, tymián, bobkový list, hřebíček a libeček. Hrnec postavíme na mírný oheň a vaříme. Po 1,5 - 2 hodinách uzeninu vyndáme. Během vaření si připravíme veškerou zeleninu. Podle potřeby zeleninu oloupeme nebo oškrábeme, pórek omyjeme. Vše pokrájíme na drobné kousky. Klobásku zatím necháme vcelku. V 10 minutových intervalech přidáváme postupně zeleninu: celer, mrkev, cibuli, pórek, brambory. Nakonec vhodíme do polévky klobásu. Holandskou hrachovou polévku opět povaříme, stačí 20 minut podusit, dokud se klobáska (nebo salám) neuvaří. Klobásku vyjmeme a nakrájíme na plátky. Přidáme zpět do hrachové polévky i s nakrájenou slaninou a uzeným bůčkem. Okořeníme čerstvě mletým pepřem a solí. Holandskou hrachovou polévku nakonec posypeme nasekanou celerovou natí a podáváme s žitným chlebem.
user-icon

autor Lentylka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Holandská hrachová polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Holandská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena