Hlívy na jehle

Jednoduchý recept z hub, klobás a sýra, navíc v sýrovém těstíčku.


4.52x
45 min

Ingredience

100 gklobása
100 gtvrdý sýr
250 ghlíva

těstíčko

sůl
1 ksvejce
50-100 mlmléko
150 geidam
mletý pepř
2-3 lžícehladká mouka

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Hlívy krátce povaříme ve vroucí osolené vodě a necháme okapat.

Pak hlívu nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Klobásu, případně salám, nakrájíme na silnější plátky, sýr na větší kostky. Na špejli nebo jehlu střídavě navlékáme kousky hlívy, kostky sýra a kolečka salámu.

Sýr nastrouháme. Z vejce, mouky, mléka, pepře, soli vymícháme hladké těstíčko. Přisypeme do něj nastrouhaný sýr a špízy obalíme. Můžeme použít hotové těstíčko na obalování se sýrem. Hlívy na jehle ihned smažíme dozlatova v rozpáleném oleji.

Hlívy na jehle podáváme s hranolky nebo vařenými brambory. Dobrý je i čerstvý chléb. Záleží na chuti. Hlívy podáváme ihned.
user-icon

autor danda1


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hlívy na jehle

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.