Hlívové špízy

Špíz z hlívy ústřičné, sýru, slaniny a klobásky schovaný v trojobalu. Množství ingrediencí závisí na počtu připravovaných špízů.


3.0159x
45 min

Postup přípravy

Hlívu očistíme, předvaříme ve slané vodě a necháme vychladnout. Anglickou a sýr nakrájíme na kostičky a klobásu na kolečka.



Nakrájené ingredience střídavě napichujeme na špejli. Když máme špízy "napíchané", připravíme si trojobal.

Všechny připravené špízy postupně obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Zprudka restujeme nebo je můžeme fritovat ve fritovacím hrnci.



Hotové špízy pokládáme na ubrousek, abychom je zbavily přebytečného tuku.
Podáváme s vařeným bramborem nebo kaší. Nesmí chybět zelenina-


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hlívové špízy

Zpět na recept